>

Medikal Cilt Bakımı

Cilt Bakımı

Medikal cilt bakımı profesyonel kişilerce çeşitli özel ekipman kullanılarak yapılan cilt temizleme ve bakım işlemidir. Cildin derinlemesine temizlenmesini sağladığı gibi, koruyucu tabakasının da güçlenmesini sağlar.

Düzenli cilt bakımı yaptırmak ; cildimizi UV ışınları, sigara, alkol, sağlıksız beslenme, serbest radikaller, cildinize uygun olmayan ürün ve makyaj malzemeleri gibi dış etkenler nedeniyle oluşan hasarlardan da korumaktadır. Zaman içinde koşullarına oluşan kırışıklık, sarkma, leke ve akne gibi cilt sorunlarının oluşumunu engellemede yardımcıdır.

Cilt bakımında amaç sadece güzel görünmek değildir. Öncelikli amaç, cilt sağlığının korunmasıdır.

Cilt tipine uygun ürünler kullanılarak ve farklı yöntemlerle uygulanabilen cilt bakımının birçok faydası bulunmaktadır:

  • Sivilce ve sivilce izi tedavisinde,
  • Leke tedavisinde,
  • Kolajen üretimini destekleyerek cildin sıkılığının artırılmasında,
  • Genişlemiş gözeneklerin küçültülmesinde,
  • Pigment farklılığının önüne geçilerek cilt tonunun eşitlenmesinde,
  • Oluşan siyah ve beyaz noktaların (komedon)  yok edilmesinde, 

önemli rol oynamaktadır.

Cilt Bakımı Süresi Nedir?

Cilt bakımının bir seansı, yaklaşık olarak 30 ile 60 dakika arasında sürmektedir.

Kaç Yaşında Cilt Bakımı Yaptırmaya Başlanabilir?

Cilt bakımına başlamak için en ideal dönem, ergenlik dönemidir. Ancak şu unutulmamalıdır ki, her yaş grubu ve her cilt tipi için yapılacak cilt bakımı uygulamaları farklılık gösterebilir.

Cilt Bakımı Neden Uzmanlar Tarafından Yapılmalıdır?

Cilt bakımı, her cilt tipine, yaş grubuna ve cildin ihtiyacına göre özel olarak planlanmalıdır. Planlama yapılırken, öncelikle cildin yapısını ve kullanılacak ürünleri analiz etmek gerekir. Yanlış yapılan cilt bakım işlemleri sonucunda, ciltte çok ağır hasarlar oluşabilmektedir. Bu nedenle, cilt bakımı yaptırmadan önce, kişinin cilt analizine muhakkak bakılmalı, uygulama bir uzman tarafından yapılmalıdır.

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

  • Medikal cilt bakımı uygulamasının ilk aşamasında, hastanın cilt analizi çıkarılmalıdır. Bu analiz, cildin ihtiyaç duyduğu bakımı belirlemede çok önemlidir.
  • Analiz verilerine göre, işleme başlamadan önce cilt yağ, makyaj kalıntıları ve kirden arındırılır, ön temizleme işlemi yapılır.
  • Sonrasında siyah ve beyaz noktalar, birikmiş yağ dokuları ve sivilceler el cihazları ile temizlenir.
  • Daha sonra peeling uygulanarak cilt yüzeyinde oluşan ölü deriler uzaklaştırılır ve ardından temizlenen gözenekler sıkılaştırılır.
  • Ardından, nemlendirici ve bakım maskeleri uygulanır.
  • En son aşamada ise, ışık tedavisi verilerek, cilde uygulanan içeriklerin ciltte daha rahat emilimi sağlanır. Aynı zamanda, özel dalga boyundaki bu ışıklar, kolajen uyarımını tetiklemede yardımcıdır.

Cilt bakımı sonrasında kişinin uygulaması gereken bir kür gerekli görülürse kişi konu hakkında bilgilendirecektir. Cilt bakımını her cinsiyette ve her yaştan kişi yaptırabilir. Düzenli yaptırılması, ileride oluşabilecek dermatolojik rahatsızlıkların önüne geçilmesinde etkilidir.

Cilt Bakımı Ne Kadar Sıklıkla Yapılmalı?

Cilt bakımının uygulanması gereken süre aralıkları, cildin analizine bağlı olarak, kişiye uygun bir şekilde planlanacaktır. Eğer kişinin kendisinin uyguladığı bir cilt bakım yöntemi varsa, tedavi planı oluşturulmadan önce mutlaka bildirmelidir.
 

Daha detaylı bilgi ve fiyat bilgisi için kliniğimizden randevu alabilirsiniz.

 

 

 

Düzenli bir şekilde cilt bakımı yaptırmak, cildiniz için çok önemlidir.